top of page

Paintball Hakkında Merak Edilenler


 


 

Paintball Tehlikeli midir?

Paintball gerekli önlemleri aldıktan sonra fazlasıyla güvenli bir spordur. İstenmeyen durumlar temelde kurallara uymayan, genel olarak da oyun sırasında kaskını çıkartanların başlarına gelir. Tabi ki de bütün saha sporlarında olduğu gibi paintball mermisi vücudun bazı kısımlarına çarpması anında küçük çapta can yanmaları olacaktır.


 

Paintball Can Yakar mı?

Paintball can acıtır mı? Paintball da herkesin ilk merak ettiği şey can yakıp yakmayacağıdır. Normal şartlarda paintball mermisi vücuda isabet ettiğinde hafif derecede can acıtır, çoğu zaman hissedilmez bile. Sanılanın aksine futbol, basketbol gibi diğer saha sporlarına göre paintball daha güvenli bir spordur. İstatistikler de bunu göstermektedir.


 

Paintball Kaç Kişi İle Oynanır ?

Paintball senaryo sahalarında 4 kişiden 40 kişiye kadar tek seferde rahatlıkla oynanabilir. Bu durum oyun oynanacak tesisin fiziki şartlarına göre de değişkenlik gösterebilir, bazı sahalar 10 kişilik grupların üzerini kaldıramazken bazı sahalarda 80 kişiyi tek seferde alabilmektedir. Tesis seçerken bun durumu göz önünde bulundurmalısınız.


 

Paintball da Yaş Sınırı Var mıdır ?

Bu durumun ülkemizde yasal bir altyapısı yoktur, risk almak istemeyen sahalar 18 yaşının altında oyuncu almamakta ancak çoğu paintball sahası 12 yaşının üzerindeki oyuncuları ebeveyn kontrolünde almaktadır.


 

Bir Oyunda Kaç Boya Topu Tüketilir ?

Bu durum kişiler ile alakalıdır, senaryo sahaların da ki işaretleyiciler tetiğe her bastığınızda bir kere atış yapar ve kendini otomatik olarak tekrar kurar ve tetiğe seri basılması neticesinde saniyede 8 boya topuna kadar atabilmektedir. Keyifli bir oyun için kişi başı en az 300 boya topu tüketilmesini öneririz.


 

Kimler Paintball Oynayabilir ?

Sağlık yönünden engeli olmayan 12 yaşını doldurmuş her birey paintball oynayabilir, kalp rahatsızlığı olan bireylerin paintball oynamasını önermeyiz.


 

Paintball'un Faydası Var mıdır ?

Paintball her ne kadar eğlence amacıyla yapılsa da bir spor branşıdır, ve her spor branşında olduğu gibi paintball da vücudu çalıştırır ve bireylerin vücudunda çalışmayan kasları harekete geçirir. Düzenli paintball oynayan kişilerin vücutlarında olumlu gelişmeler olmuştur. Paintball takım ruhu ile gerçekleştirilecek bir oyundur, Paintball oynarken problem çözme ve takım çalışması becerileriniz gelişir. Bunların yanında liderlik gelişimine de çok büyük bir katkısı vardır. Paintball un daha sayısız faydası vardır...


227 görüntüleme0 yorum
bottom of page